Kapat

Facebook Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

Anasayfa Nasıl Yapılır Facebook Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?
facebook-hesabı-kalıcı-olarak-nasıl-silinir

Sosyal medya kullanımı, insanların tercih ettiği alanlar haline gelmiştir. Facebook; yer bildirmek, fotoğraf ve video paylaşmak veya görüşler sunmak amacıyla farklı türlerde oluşturulan sosyal medya araçlarından sadece birisidir. Facebook üyeliği ve kullanımı ücretsiz olup tüm insanlara sunulan bir internet hizmetidir. Gerekli bilgileri girişinden sonra Facebook’a üye olunabilir. Gün geçtikçe kullanıcı sayısı artan Facebook’ta yeni arkadaş çevresi edinebilir ve sohbet edinilebilir, oyun ve uygulamalar kullanılabilirdir. Facebook’a aynı görüşe sahip gruplara dahil olabilir hatta kendiniz de grup kurabilirsiniz. Kurduğunuz grup ve topluluklarla etkinlikler ayarlayabilir, gerçek hayatta bir araya gelerek ortak ilgi ve düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Akıllı telefon ve tabletlerinizden Facebook’a ulaşmak için Android işletim sistemine sahip cihazlarda Google Play’den, IOS işletim sistemine sahip cihazlarda ise Appstore’den Facebook uygulamasını indirip kullanabilirsiniz. Facebook kullanmaktan vazgeçtiğiniz taktirde ister dondurma işlemi uygulayabilir isterseniz de Facebook hesabının kalıcı olarak nasıl silindiğini öğrenebilirsiniz.

facebook-hesap-silme

Facebook Hesap Dondurma ve Silme Arasındaki Fark Nedir?

Facebook kullanımında yaşadığınız sıkıntılar üzerine hesabınızı dondurabilir veya kalıcı olarak silebilirsiniz. Dondurma işleminde; hesabınızdaki fotoğraf, video ve resim paylaşımları silinmez, arkadaş çevrenize ve diğer üyelere gösterilmez sadece arkadaş listelerinde hesabınız bulunabilir. İstediğiniz zaman Facebook hesabınıza girdiğinizde hesap tekrardan aktif hale gelir. Ancak kalıcı olarak hesabı kapatmak istiyorsanız tüm verileriniz silinir ve bu işlemden sonra geri dönüş yapamazsınız.

Facebook Üyeliğimi Nasıl İptal Ederim?

Facebook kullanmaktan vazgeçtiyseniz, bu işlem için Facebook’tan talepte bulunabilirsiniz. Bunun için Facebook’a girip ayarlar sekmesine girip, genel hesap ayarları kısmında bulunan hesabı yönet linkine tıklayarak Facebook üyeliğinizi iptal edebilirsiniz. Bu işlemi yaptığınızda hesabınızda paylaşmış olduğunuz her türlü paylaşımlar silinecek ve geri dönüşü olmayacaktır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SPONSOR
SPONSOR